Mesna industrija Ravlić d.o.o. iz Osijeka, Čvrsnička 4, OIB: 38495941444 ( dalje u tekstu: Voditelj obrade) obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.ravlic.com  u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679, Zakon o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka N.N. RH br. 42/2018).

Poštujemo vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno, zakonito i transparentno, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno vašim suglasnostima za obradu.

Kontaktirajte nas ako imate bilo kakva pitanja ili probleme u vezi s korištenjem Vaših osobnih podataka i rado ćemo Vam pomoći.

Korištenjem ove Web stranice i/ili naših usluga dajete suglasnost da se vaši osobni podaci obrade na način koji je opisan u ovoj Obavijesti.

 

  • Tko smo mi

 

Za obradu Vaših osobnih podataka odgovorna je: 

TVRTKA : Mesna industrija Ravlić d.o.o. 

ADRESA: Osijek, Čvrsnička 4

OIB: 38495941444

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA: 

Telefon za kontakt: 031 356 427 

Kontakt Službenika za zaštitu osobnih podataka: zastitapodataka@ravlic.com 

 

  • Kako i zašto koristimo Vaše osobne podatke 

 

Koristimo Vaše osobne podatke s ciljem da:

  • pružimo informacije o tvrtki i o našim proizvodima
  • poboljšamo Vaše korisničko iskustvo;

 

Vaše osobne podatke koristimo samo na zakonitim osnovama kao što su zakonski propisi, ugovorni odnosi, legitimni interes (npr. Zamolbe za posao, video nadzor, GPS) ili uz vašu privolu (nagradne igre, nagradni natječaji, marketinške aktivnosti).

 

Obrađujemo Vaše osobne podatke koje ste nam povjerili pristupom na našu službenu internetsku stranicu ili pristupom na naše službene profile na društvenim mrežama, zahtjevom za kontakt, upitom za informacije o ponudama, proizvodima i ostalim informacijama vezanim uz poslovanje tvrtke, zahtjevom za reklamaciju, izražavanjem primjedbe ili pohvale te ulaskom u poslovni odnos s nama.

 

Obrađujemo Vaše osobne podatke koje ste nam povjerili ispunjavanjem otvorene prijave za posao na našoj stranici www.ravlic.com ili slanjem otvorenih zamolbi za posao putem službenog maila posao@ravlic.com , u svrhu kontaktiranja u slučaju otvorenog radnog mjesta i obavljanja selekcijskog postupka pri zapošljavanju, a koje čuvamo najduže 1 godinu.  

 

Obrađujemo Vaše osobne podatke prikupljene putem videosnimke, u svrhu zaštite osoba, imovine i sigurnosti hrane. Ukoliko se zateknete u našim prostorijama na adresi sjedišta Mesne industrije RAVLIĆ d.o.o. ili u našim maloprodajnim jedinicama obavještavamo Vas da su objekti pod videonadzorom o čemu ćete biti obaviješteni putem naljepnica i obavijesti o Voditelju obrade.  

 

U sklopu poslovnog i radnog odnosa, dužni ste na raspolaganje staviti osobne podatke koji su nužni za zasnivanje i realizaciju poslovnog i radnog odnosa te ispunjavanje povezanih ugovornih obveza ili za čije prikupljanje postoji obveza. Bez tih podataka smo u pravilu prisiljeni odbiti zaključivanje ugovora, provedbu naloga ili obustaviti provedbu te raskinuti postojeći ugovor. Niste dužni dati svoju suglasnost na obradu podataka koji nisu relevantni ili zakonom propisani za izvršavanje ugovora.

 

MARKETING 

 

Obrađujemo Vaše osobne podatke koje ste nam povjerili ispunjavanjem pristupnice za naš program vjernosti (Loyalty program), a u svrhu učlanjenja i ostvarivanja prava na popust i pogodnosti pri kupnji te praćenja podataka o korištenju kartice i ostvarenim popustima sa svrhom poboljšanja i razvoja usluga i proizvoda. 

 

Povremeno organiziramo nagradne igre i nagradna natjecanja. Osobne podatke koje prikupljamo na ovaj način obrađujemo isključivo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno natjecanja (npr. objava imena dobitnika za kontaktiranje dobitnika, dostave nagrade i sl.). 

 

Vaše osobne podatke možemo prikupljati i upotrebljavati za marketing putem e-pošte, telefona i pošte.

Možemo vam poslati određene marketinške komunikacije (uključujući elektroničku marketinšku komunikaciju postojećim kupcima) ako je to u našem legitimnom interesu da to učinimo u svrhe marketinga i razvoja poslovanja.

Međutim, uvijek ćemo dobiti vaš pristanak za usmjeravanje marketinških komunikacija tamo gdje to od nas zahtijeva zakon i ako namjeravamo otkriti vaše osobne podatke bilo kojoj trećoj strani za takav marketing.

 

Ako želite prestati primati marketinške komunikacije, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku na kontakte navedene u nastavku ili e-poštom na marketing@ravlic.com

 

Koristimo adresu elektroničke pošte za slanje newslettera o zanimljivostima i novostima iz naše ponude i poslovanja.

Newsletter primate ukoliko ste nam dali svoj e-mail prilikom prijave u naš Loyalty program ili ste iskazali interes za primanjem newslettera ostavljanjem svoje e-mail adrese u formi za newsletter na našoj web stranici.

U bilo kojem trenutku možete se jednostavno odjaviti s naše newsletter liste odabirom mogućnosti na dnu svakog newslettera, te vam nakon toga više nećemo slati newsletter.

Vaše podatke ćemo zadržati do 6 mjeseci nakon odjave, kao dokaz odjave kako bismo bili sigurni da vam ne šaljemo neželjeni sadržaj.

 

  • Kako čuvamo i štitimo Vaše osobne podatke 

 

Vaše osobne podatke načelno brišemo po prestanku ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka te do povlačenja suglasnosti, odnosno do trenutka kada zatražimo obnovu suglasnosti, a Vi istu više ne želite dati.

 

Činimo najbolje da čuvamo Vaše osobne podatke kao sigurne te smo poduzeli sve tehničke i organizacijske mjere kako bismo Vaše podatke zaštitili od gubitka, izmjena ili pristupa treće strane. 

Iako dajemo sve od sebe, mi Vam ne možemo garantirati potpunu sigurnost informacija. Međutim, obećavamo da ćemo obavijestiti nadležna tijela u slučaju kršenja podatka. Također, obavijestit ćemo i vas ako postoji prijetnja za vaša prava ili interese. Poduzet ćemo sve razumne mjere, kako bismo spriječili kršenja sigurnosti i pružit ćemo pomoć nadležnim tijelima, ako do kršenja dođe.

 

  1. Treće strane 

 

Obvezujemo se čuvati Vaše osobne podatke koje samo u određenim slučajevima dostavljamo našim partnerima, a s ciljem pružanja usluge ili poboljšanja korisničkog iskustva. Dijelit ćemo vaše osobne podatke sa sljedećim kategorijama trećih strana:

(a) naši pružatelji usluga i podizvođači, uključujući, ali ne ograničavajući se na davatelje platformi i dobavljače tehničke podrške i usluga;

(b) javna tijela, službe;

(c) tvrtke koje nam pomažu u našim marketinškim, reklamnim i promotivnim aktivnostima;

(d) analitičarima i pružateljima usluga koji nam pomažu u poboljšanju i optimizaciji naše web stranice.

Vaše osobne podatke prosljeđujemo trećim stranama ili javnim službenicima samo kada smo u zakonskoj obavezi to napraviti. Vaše osobne podatke bismo mogli otkriti trećim stranama, samo ako ste dali suglasnost ili postoji druga pravna osnova za to.

Poveznice na druge web stranice: Kada u informativnim člancima i newsletteru objavljujemo poveznice na druge web stranice ne možemo jamčiti jednaku razinu privatnosti kao na ovoj stranici stoga se svakako upoznajte s uvjetima korištenja tih stranica.

 

  1. Kolačići i druge tehnologije koje koristimo 

 

Prikupljamo samo one osobne podatke koje nam posjetitelji naše službene internetske stranice dobrovoljno stavljaju na raspolaganje prilikom podnošenja zahtjeva za kontaktom i informacijama o proizvodima i/ili uslugama, zahtjeva za ulazak u poslovni odnos, natjecanja za posao, usluga povratnog poziva te ostalih elektronskih obrazaca. Ovi osobni podaci koriste se povjerljivo i samo u određenu svrhu koja je navedena uz svaki obrazac. 

 

Prijenos osobnih podataka trećim stranama provodimo ako postoji zakonska obveza ili nalog službenog tijela, kada se ti osobni podaci mogu proslijediti nadležnom tijelu i to samo one podatke koji su za to potrebni. 

 

Pristup internetskoj stranici se protokolira te se tom prilikom bilježe tehnički podaci kao što su posjećenost stranice, operacijski sustav koji se pritom koristi, razlučivost zaslona, vrijeme posjeta i veličina prenesenih podataka.

 

Radi unaprjeđenja naše ponude, internetske stranice sadrže „kolačiće“ (eng. Cookies) koji se pohranjuju na računalu posjetitelja naše službene internetske stranice. Pohranu „kolačića“ moguće je i spriječiti, no s tim u vezi moguća je i ograničena ponuda naše službene internetske stranice. „Kolačići“ daju mogućnost pohranjivanja karakterističnih preferencija posjetitelja internetskih stranica, optimiziranja tehničkih procesa i kontinuiranog poboljšavanja ponude.

Kolačić je mali tekstualni dokument sačuvan u Vašem računalu. Kolačići skladište informacije koji pomažu da stranice rade.

Koristimo kolačiće u sljedeće svrhe:

  • Potrebni kolačići – ovi kolačići su Vam potrebni kako biste koristili važne funkcije na našoj stranici, kao što je prijavljivanje. Ovi kolačići ne skupljaju nikakve osobne informacije.
  • Analitički kolačići – ove kolačiće koristimo kako bismo pratili upotrebu i performanse naše stranice i usluga.

 

  • Vaša prava 

 

U svim slučajevima imate pravo na pristup i informaciju o obradi podataka, pravo ispravka, brisanja i ograničenja obrade podataka, a ovisno o pravnoj osnovi i načinu obrade i pravo na prenosivost podataka, prigovor na obradu i povlačenje privole za obradu.

Svoje zahtjeve i upite pošaljite na zastitapodatka@ravlic.com

Možete uložiti i pritužbu Agenciji za obradu osobnih podataka na adresu: Selska cesta 136, 10 000 Zagreb ili azop@azop.hr