Jedna od važnijih odlika suvremenog poduzeća, kakvom težimo, je društveno odgovorno poslovanje, zasnovano na temeljima održivog razvoja. Ulaganjem u zajednicu, poboljšavamo životni standard, kako za nas tako i za generacije koje dolaze. A posebna nam je čast što smo ovu nagradu osvojili u godini kada slavimo 60 godina postojanja Mesne industrije Ravlić i zajedništva koje je temelj našeg poslovanja i svakog uspješnog projekta.

Od samih početaka naša tvrtka brine o zajednici u kojoj živimo i radimo. Samo prošle godine izvršili smo preko 300 donacija, od fakulteta, studentskih udruga, župa, udruga koje brinu o socijalno ugroženima do raznih evenata. Svoje vrijeme posvetili smo i volontiranju gdje su, uz donacije, naši zaposlenici uložili i svoje vrijeme I pokazali kako zajedno možemo postići velike stvari. U udruzi MOGU donirali smo žičanu ogradu koja im je bila potrebna za ograđivanja prostora na kojemu treniraju djeca s poteškoćama u razvoju, a zajedno s članovima udruge, naši zaposlenici su I postavili tu ogradu. Te godine osigurali smo sav potreban materijal I za obnovu jedne od prostorija Doma za odgoj djece i mladih, te uz pomoć naših vjernih zaposlenika, korisnika i odgajatelja u domu preuredili prostoriju i učinili ju još ugodnijom za svakodnevni boravak korisnika Doma. I udruzi i Domu također zahvaljujemo na tome što su nam omogućili da se posvetimo i ovakvim zajedničkim projektima volontiranja baš u njihovim prostorijama.

BMF_181

Foto: Mario Miloloža

Ono na što smo najviše ponosni je naša humanitarna akcija ZAZVONI ZA OSMIJEH, koja je posebna zato što u njoj sudjeluju i svi naši potrošači, te smo zadnje dvije godine pokazali da zajedno uvijek možemo više i da još uvijek ima ljudi dobra srca, koji osjećaju empatiju za druge i koji su svjesni da u zajednicu treba ulagati za dobrobit svih nas.

Ove godine u kojoj smo se svi suočili s trenucima straha, neizvjesnosti i velikih izazova izvršili smo i donaciju Klinici za Infektologiju KBC-a Osijek. Godinu planiramo završiti još jednom s projektom Zazvoni za osmijeh, te se nadamo kako će 2021 biti godina u kojoj ćemo moći još više vremena i sredstava izdvojiti za društveno odgovorno poslovanje kako bismo zajedno rasli, razvijali se te kako bismo stvorili zajednicu koja je još bolje mjesto za život.

Ovu nagradu dijelimo sa svim svojim zaposlenicima i kupcima jer bez njih ovu nagradu nikada ne bismo ni ostvarili.

Još jednom veliko hvala stručnom stožeru udruge SLAGALICA na ovoj važnoj nagradi.

.