Kao što naš slogan govori, RAVLIĆ je orijentiran stvaranju maksimalne kvalitete za naše kupce. Tu filozofiju prepoznali su brojni stručnjaci, te nam dodijelili velik broj priznanja i nagrada.

Krajem 2015. godine u svoje poslovanje implementirali smo IFS standard (engl. International Featured Standards). IFS standard utvrđuje temeljne kriterije koje norme za područje prehrambene industrije trebaju zadovoljiti. Primjena IFS standarda osigurava standardiziranost i stabilnost zajamčene kvalitete, a  kroz IFS norme zadovoljavaju se kriteriji sustava upravljanja sigurnošću prehrambenih proizvoda, kriteriji dobrih praksa, kao što su proizvođačka praksa i kriteriji uspostave HACCP sustava. Prethodno spomenute norme izrađuje i izdaje IFS Međunarodni tehnički odbor. Norme koje trenutno postoje u svijetu jesu: IFS Food, IFS Food store, IFS Broker, IFS PACsecure, IFS Logistics, IFS HPC i IFS Cash & Carry. IFS Food standard koji je implementiran u poslovanje Mesne industrije Ravlić pokriva slijedeća područja: odgovornost uprave, sustav upravljanja kvalitetom i sustav upravljanja sigurnošću hrane, upravljanje resursima, upravljanje procesom proizvodnje, mjerenje, analizu i poboljšavanje, te obranu hrane. Uspješnom implementacijom IFS standarda još jednom smo opravdali svoj slogan koji nas vodi kroz sve ove uspješne godine „Kvaliteta nas vodi-RAVLIĆ proizvodi!“.

U ožujku 2015. godine glavni direktor Zlatko Ravlić primio je prestižnu međunarodnu nagradu „Stvaratelji za stoljeća“ za životno djelo u poduzetništvu. Osnovni cilj Projekta “Stvaratelji za stoljeća” javno je odavanje priznanja osobama, tvrtkama i institucijama koje su najzaslužnije za doprinos razvoju poduzetništva u jugoistočnoj Europi, kao i usmjeravanje pozornosti šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čiji su rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo, te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Restoran Plavi podrum ponovno je 2013. godine osvojio prestižnu nagradu, te je uvršten među 100 najboljih restorana u Hrvatskoj. U vodiču “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti” predstavljeno je jelo „Marinirani janjeći kotleti sa začinskim travama“ koje je postalo poznato diljem Lijepe naše.

Nagrada Osječko-baranjske županije za iznimna postignuća u području proizvodnje hrane, koja su ostvarena kvalitetnom poduzetničkom inicijativom, dodijeljena nam je 1. lipnja 2012. Pogledajte kratki video s dodijele nagrada: http://www.youtube.com/watch?v=wJHPIszOlIM

Na Novosadskom sajmu ponovno smo osvojili prestižne nagrade za kvalitetu naših proizvoda. 2012. godine natjecali smo se s 4 proizvoda. RAVLIĆ Domaća slavonska kobasica osvojila je zlatnu medalju, a Slavonski kulen postaje pobijednik cijele grupe proizvoda.

RAVLIĆ je 2011. po treći puta sudjelovao u ocjenjivanju kvalitete proizvoda na Novosadskom poljoprivrednom sajmu. Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, sajmu s najvećom i najdužom sajamskom tradicijom u regiji, proizvode ocjenjuju najeminentniji stručnjaci iz svih relevantnih znanstveno-stručnih institucija, što je razlog više da se ova priznanja visoko cijene. RAVLIĆ je prijavio 2 proizvoda: Slavonski kulen i Domaću slavonsku kobasicu. Za kvalitetu Domaće slavonske kobasice osvojili smo prestižnu zlatnu medalju, a Slavonski kulen postaje Šampion cijele grupe proizvoda.

Restoran Plavi podrum osvojio je 2011. godine prestižnu nagradu, te je uvršten među 100 najboljih restorana u Hrvatskoj. U vodiču “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti” prezentirani su restorani koje su izabrali gosti između više od 2400 restorana.

2010. godine osvojili smo Veliki pobjednički pehar s priznanjem “Najbolji u agrobiznisu” za najbolje poduzeće na području očuvanja tradicije slavonskih mesnih proizvoda. Naša lijepa priča iz Novog sada se nastavlja ovim posebnim priznanjem koje se dodjeljuje poduzećima za iznimna postignuća na njihovom području djelovanja.

Sudjelovali smo i na 77. Novosadskom međunarodnom poljoprivrednom sajmu, te osvojili brojne nagrade. Povjerenstvo za ocjenjivanje kvalitete proizvoda Novosadskog sajma dodijelilo nam je 2 Brončane medalje za Safaladu i Slavonsku švarglu, 6 Srebrnih medalja za Tirolsku kobasicu, Parizer, Pečenicu, Buđolu, Suhu slaninu i Dimljene komade šunke u mrežici, te 7 Zlatnih medalja za Slavonski kulen, Ravni kulen, Jeger, Hrenovku Ravlić, Slaninsku kobasicu, Pučku kobasicu i Domaće čvarke. Naša Domaća slavonska kobasica 2010. godine ponovno je odnijela pobijedu ispred svih ostalih proizvoda u grupi. Kao posebno priznanje, obrtu RAVLIĆ UTD dodijeljen je Pehar za vrhunsku kvalitetu slavonskih tradicionalnih proizvoda.
http://www.osijek-online.com/Gospodarstvo/tvrtka-ravli-pobjednik-je-novosadskog-sajma.html

Restoran Plavi podrum ponovno je nagrađen titulom 100 najboljih restorana. U 2010. godini za vodič “100 vodećih hrvatskih restorana” osmislili smo novi recept, Janjetinu u mirisnim travama.

Na 76. Novosadskom međunarodnom poljoprivrednom sajmu osvojili smo brojne nagrade za kvalitetu naših proizvoda. Novosadski međunarodni poljoprivredni sajam je jedan od najvećih u regiji, a osobito se ponosi dugom tradicijom ocjenjivanja kvalitete proizvoda. 2009. godine osvojili smo Veliku zlatnu medalju za Domaću slavonsku kobasicu, koja je postala šampion cijele grupe proizvoda, zatim Zlatnu medalju za kvalitetu Domaće slavonske kobasice i Zlatnu medalju za kvalitetu Domaćeg slavonskog kulena.

Gastronaut, ponovno, 2009. godine proglašava restoran Plavi podrum za jedan od 100 najboljih u Hrvatskoj. Plavi podrum uvršten je u vodič “100 vodećih hrvatskih restorana” s receptom za Mamine fritule.

Proširenje HACCP sustava koji, od 2009. godine, obuhvaća i klaonicu i preradu mesa.
HACCP – (engl. Hazard Analysis Critical Control Point) je analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u cilju prevencije i kontrole moguće kontaminacije proizvoda. HACCP sustav omogućava proizvođačima osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane kontrolom proizvodnog procesa od njegovog početka do kraja. Omogućava nam prevenciju i kontrolu u svim fazama proizvodnje, a ne samo kroz ispitivanje gotovoga proizvoda. Izrada planova nadzora i proces implementacije HACCP sustava zahtjeva timski rad stručnjaka različitih profila (mikrobiolozi, kemičari, djelatnici tehničkog održavanja, veterinar itd.).

Restoran Plavi podrum uvršten je među 100 najboljih restorana u Hrvatskoj i 2008.

Oduvijek se ponosimo našim tradicionalnim slavonskim proizvodima. To je ujedno i razlog naše prijave na VII. Ocjenivanje kakvoće kulena u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. 2007. godine naš kulen je na ocjenjivanju proglašen vicešampionom. Za to visoko mjesto dodijeljena nam je Zlatna medalja za kvalitetu.

2006. godine naša prerada mesa certificirana je HACCP sustavom.
HACCP – (engl. Hazard Analysis Critical Control Point) je analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u cilju prevencije i kontrole moguće kontaminacije proizvoda. HACCP sustav omogućava proizvođačima osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane kontrolom proizvodnog procesa od njegovog početka do kraja. Omogućava nam prevenciju i kontrolu u svim fazama proizvodnje, a ne samo kroz ispitivanje gotovoga proizvoda. Izrada planova nadzora i proces implementacije HACCP sustava zahtjeva timski rad stručnjaka različitih profila (mikrobiolozi, kemičari, djelatnici tehničkog održavanja, veterinar itd.).

Osvojili smo Prvu hrvatsku kunu za najviše rezultate u poslovanju, te smo svrstani među prvih 1% najvećih i najboljih. Nagradu smo osvojili 2005. godine. Prva hrvatska kuna je medalja za ostvarene iznimne uspjehe u poduzetništvu, koju dodjeljuje Zavod za poslovna istraživanja.

Nagrada Šegrt Hlapić, koju daje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, dodijeljena je 2004. godine na svečanoj dodijeli u Zagrebu vlasniku obrta Zlatku Ravliću za najboljeg majstora mesara kao priznanje za postignute uspjehe u promicanju zanimanja mesar, te za poticanje boljeg naukovanja mladih mesara.

Zlatku Ravliću dodijeljeno je priznanje kao najboljem obrtniku i stručnom učitelju 2002. godine od strane Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo.

Priznanje Zavoda za poslovna istraživanja kojim se utvrđuje da je Zlatko Ravlić istaknuti hrvatski obrtnik, te se ubraja u prvih 1% po broju zaposlenih, dodijeljeno je RAVLIĆU godine 2002.

Restoran Plavi podrum dobio je još jedno priznanje svoje izvrsnosti. 2002. godine ponovno je uvršten među 100 najboljih restorana u Hrvatskoj.

Priznanje zavoda za poslovna istraživanja Istaknutom hrvatskom obrtniku dodijeljeno je obrtu RAVLIĆ 2001. godine.

U novom mileniju restoran Plavi podrum je prvi puta osvojio nagradu Gastronauta “100 najboljih restorana”. Između više od 2.000 restorana u Hrvatskoj selekcionirani su najbolji koji su uvršteni u vodič “100 vodećih hrvatskih restorana”.