Naša filozofija, koja je ugrađena i u naš slogan “Kvaliteta nas vodi – RAVLIĆ proizvodi!”, polazi od činjenice da svojim imenom stojimo iza svih proizvoda.

U proizvodnji proizvoda poduzeće RAVLIĆ odlučilo se za put koji glasi: koristimo vlastitu stoku iz hrvatskog stočnog fonda, vlastiti uzgoj, vlastitu obradu i vlastito znanje koje ugrađujemo u sve proizvode. Naši proizvodi proizvedeni su prema vlastitim recepturama, od kojih su neki recepti za proizvodnju tradicionalnih slavonskih proizvoda stari preko 200 godina. U proizvodnji se koriste isključivo visoko kvalitetni sastojci koji su sačuvali sva svoja hranjiva svojstva i bogatstvo okusa.

Naša filozofija, koja je ugrađena i u naš slogan “Kvaliteta nas vodi – RAVLIĆ proizvodi!”, polazi od činjenice da svojim imenom stojimo iza svih proizvoda.

Proces proizvodnje je strogo kontroliran visokim higijenskim metodama kontrole tehnološkog procesa. Jedan od osnovnih parametara kvalitete je i sigurnost samog proizvoda, koja je u RAVLIĆ asortimanu zajamčena HACCP sustavom, IFS standardom te ISO 9001:2015 certifikatom.

HACCP – (engl. Hazard Analysis Critical Control Point) je analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u cilju prevencije i kontrole moguće kontaminacije proizvoda. HACCP sustav omogućava proizvođačima osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane kontrolom proizvodnog procesa od njegovog početka do kraja. Omogućava nam prevenciju i kontrolu u svim fazama proizvodnje, a ne samo kroz ispitivanje gotovoga proizvoda. Izrada planova nadzora i proces implementacije HACCP sustava zahtjeva timski rad stručnjaka različitih profila (mikrobiolozi, kemičari, djelatnici tehničkog održavanja, veterinar itd.).

IFS –  (engl. International Featured Standards) utvrđuje temeljne kriterije koje norme za područje prehrambene industrije trebaju zadovoljiti. Primjena IFS standarda osigurava standardiziranost i stabilnost zajamčene kvalitete, a  kroz IFS norme zadovoljavaju se kriteriji sustava upravljanja sigurnošću prehrambenih proizvoda, kriteriji dobrih praksa, kao što su proizvođačka praksa i kriteriji uspostave HACCP sustava. Prethodno spomenute norme izrađuje i izdaje IFS Međunarodni tehnički odbor. Norme koje trenutno postoje u svijetu jesu: IFS Food, IFS Food store, IFS Broker, IFS PACsecure, IFS Logistics, IFS HPC i IFS Cash & Carry. IFS Food standard koji je implementiran u poslovanje Mesne industrije Ravlić pokriva slijedeća područja: odgovornost uprave, sustav upravljanja kvalitetom i sustav upravljanja sigurnošću hrane, upravljanje resursima, upravljanje procesom proizvodnje, mjerenje, analizu i poboljšavanje, te obranu hrane.

ISO –  ISO 9001:2015 je međunarodno priznat standard za uspostavljanje, implementaciju i održavanje Sustava upravljanja kvalitetom u bilo kojoj tvrtki. Namijenjen je za uporabu u organizacijama svih veličina, u svim gospodarskim granama, i može ga koristiti bilo koja tvrtka. Kao međunarodni standard, prepoznat je kao temelj na kojemu će svaka tvrtka izgraditi sustav koji će osigurati zadovoljstvo kupaca i unaprjeđenje, i kao takvog, mnoge tvrtke ga zahtijevaju kao minimalan uvjet da bi neka organizacija mogla postati dobavljač. Mesna industrija Ravlić primjenjuje sustav upravljanja u skladu s normom ISO 9001:2015 za slijedeći opis djelatnosti: klanje svinja, goveda i janjadi, proizvodnja svježeg mesa, mljevenog mesa i mesnih pripravaka, polutrajnih i trajnih mesnih proizvoda, proizvodnja masti i čvaraka te pakiranje proizvoda u kontroliranoj atmosferi i vakuum pakiranjima.

null

RAVLIĆ DANAS

RAVLIĆ je danas posvećen uvođenju kontrole u sve faze proizvodnog procesa. Na taj način želimo biti sigurni da svojim kupcima možemo ponuditi svježe, domaće i kvalitetno meso i mesne proizvode.

null

PROIZVODI

Mesna industrija RAVLIĆ proizvodi ukusno i zdravo svježe meso i mesne proizvode. Naši proizvodi su domaćeg hrvatskog podrijetla i možete ih pronaći u mesnicama RAVLIĆ i u brojnim trgovačkim centrima u Hrvatskoj. Do Vama najbliže prodavaonice donosimo slavonske okuse i tradiciju.

null

NAGRADE I PRIZNANJA

Kao što naš slogan govori, RAVLIĆ je orijentiran stvaranju maksimalne kvalitete za naše kupce. Tu filozofiju prepoznali su brojni stručnjaci, te nam dodijelili velik broj priznanja i nagrada.