Suočeni sa sve većim problemom pronalaska kvalificirane radne snage, odlučili smo se u nadolazećoj školskoj godini 2018./2019.  uz podršku Obrtničke škole Osijek pokrenuti projekt stipendiranja učenika koji se odluče školovati za mesare.

Kroz projekt „BUDI MOJ MESAR!“, nastojimo pronaći buduće djelatnike koji će se u Obrtničkoj školi u Osijeku školovati za zanimanje mesar, a kod nas u proizvodnji odraditi praktični dio nastave kako bi stekli neophodna znanja i vještine. Budući da je zanimanje mesar danas nažalost deficitarno zanimanje  koje svake godine upiše iznimno mali broj učenika, odlučili smo budućim srednjoškolcima ponuditi stipendiju tijekom školovanja u iznosu 10.000 kuna godišnje, odnosno 30.000 kuna za sve tri godine školovanja, kako bi dodatno potaknuli osnovnoškolce da odaberu ovo zvanje.

Učenici koji se odluče, najprije se moraju upisati u smjer mesar u Obrtničkoj školi Osijek, a potom se prijaviti za program stipendiranja u Mesnoj industriji Ravlić. Naravno, od učenika očekujemo da svoje obaveze u školi i na praksi redovito izvršavaju, a po završetku srednje škole ponuditi ćemo im stalno zaposlenje u Mesnoj industriji Ravlić u kojem su obvezni ostati minimalno 3 godine, inače su dužni vratiti polovinu iznosa stipendije.

Za više informacija zainteresirani nam se mogu obratiti na besplatni info telefon 0800 1960 ili putem e-maila na posao@ravlic.com.

budimojmesar