U mesnoj industriji RAVLIĆ slijedimo stroge zakonske propise u proizvodnji i prehrambenoj industriji. Postavili smo i vlastite kriterije kontrole koji se odnose na pažljivo i detaljno analiziranje svakog pojedinog elementa u procesu proizvodnje.

Naš klaonički i mesoprerađivački pogon opremljen je prema najvišim standardima moderne prehrambene industrije, a proizvodnja se odvija pod stalnim nadzorom naših vrhunskih stručnjaka. U klaonici se nalazi kombinirana konvejerska linija klanja junadi i svinja, s kapacitetom klanja od 180 svinja i 35 junadi na sat. Na stočnom depou prisutni su veterinari koji brinu o dobrobiti i zdravlju životinja prije klanja, a veterinari na liniji klanja i u mesopreradi brinu o sigurnosti gotovog proizvoda. Proces proizvodnje nadgledaju i naši tehnolozi koji kontroliraju sigurnost i kvalitetu proizvoda putem internih sustava kontrole kvalitete, koje smo postavili kako bi bili sigurni da proizvodi odgovaraju visokim RAVLIĆ standardima.

Moderni objekti ukupne su površine od 7.500 metara kvadratnih (u krugu postrojenja od 10ha), a objedinjuju upravnu zgradu, modernu klaonicu, pogon za preradu mesa, skladište mesa, praonice za pranje i dezinfekciju kamiona, skladište koža i otpada, te postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda.