Da smo društveno odgovorni poslovni subjekt, koji ne misli samo na našu već i na generacije koje dolaze, potvrdili smo i puštanjem u rad solarne elektrane, izgrađene na samim krovovima upravne zgrade i pogona. Ukupna snaga solarne elektrane je 700 kW, a predaje u mrežu iznosi 300 kW.  Namjena solarne elektrane je proizvodnja električne energije koja se koristi za vlastite potrebe, a očekivana godišnja proizvodnja električne energije predmetne sunčane elektrane je oko 800,157 MWh.

Kompletni projekt elektrotehničkih instalacija izrađen je na temelju postojećih arhitektonskih podloga. Oprema solarne elektrane je montirana na krovove postojećih objekata, te je ukupno montirano 2470 fotonaponskih modula koji upijaju sunčevu svjetlost te proizvode 700 kW, a montirani su pod kutem od 10° u smjeru istok-zapad.

Ovom investicijom pokazujemo kako se vodimo politikom održivog poslovanja, jer koristimo prirodni i obnovljiv resurs – sunce, a osim toga pomažemo i pri smanjenju CO2 emisija. Štoviše, vrijednost smanjenih emisija CO2 od 94097.9 kg u srpnju ekvivalent je sljedećih vrijednosti:

  • 11 puta prosječna godišnja emisija CO2 jedne obiteljske kuće
  • 12.000.514 puta emisija CO2 koje nastaju prilikom jednog punjenja pametnog telefona
  • emisija CO2 koja nastaje za prijeđenih 375.772 km prosječnim osobnim automobilom

Izgradnjom solarne elektrane ponovo dokazujemo kako smo poslovni subjekt koji prati trendove u tehnologiji i potrebe koje se javljaju u društvu, radi općeg boljitka i unaprjeđenja životnog standarda.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske Unije.

.