259adef4 e703 4c9b b1e3 dc688c3d9a7b

Proširenje pogona prerade mesa i nova radna mjesta u Mesnoj industriji Ravlić

Datum objave: 11. 12. 2023.

Mesna industrije Ravlić je u ožujku 2021. godine pokrenula ključan projekt proširenja pogona za preradu mesa koji četverostruko povećava kapacitet postojeće proizvodnje i to na impresivnih 3.000 četvornih metara.

Planirana investicija omogućuje dostizanje dnevne proizvodnje od otprilike 20 tona mesa. Ova investicija je sufinancirana iz Europskih programa ruralnog razvoja, točnije Podmjere 4.2, "Potpora za ulaganje u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda" i iznosi ukupno 7 miliona eura, od čega 50% financira Europska unija putem bespovratnih sredstava.

Pogon je opremljen najmodernijim strojevima koji uvelike automatiziraju proizvodnju pridonoseći bržim obrtajima koji ujedno garantiraju kvalitetne outpute uz optimalna pakiranja koja zadovoljavaju sve estetske i funkcionalne norme.

Ovaj projekt je uspješno završen u prvoj polovici 2023. godine te je Ministarstvo poljoprivrede nakon izvršene rekonstrukcije objekta utvrdilo kako pogon prerade mesa i mesnih prerađevina udovoljava propisanim uvjetima koji se odnose na infrastrukturu, opremu i potrebnu dokumentaciju za navedene djelatnosti. Time je Ministarstvo, nakon prvotnih probnih 3 mjeseca, ovih dana izdalo i trajno odobrenje za rad novog pogona prerade.

Osim povećanja kapaciteta, izgradnjom novog postrojenja otvorila su se brojna nova radna mjesta koja će u konačnici s dodatnim kapacitetima doprinijeti domaćem gospodarskom razvoju Osječko-baranjske županije, a na inozemnom ojačati svoju tržišnu poziciju. Mesna industrija Ravlić kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta rada i obuci postojećeg osoblja te traži kvalificiranu radnu snagu koja će doprinijeti razvoju i rastu u ovoj perspektivnoj industriji. Svi zainteresirani za rad u ovom rastućem pogonu informacije o slobodnim radnim mjestima mogu potražiti na njihovim službenim stranicama www.ravlic.com.

Postani dio ove priče jer Mesna industrija Ravlić vjeruje u Slavoniju i prenosi sve blagodati njene plodne zemlje, zdrave atmosfere i prirodne ljepote u svaki proizvod koji izlazi iz njihovih pogona.